Hihot

Ljut i potišten, sada već krvavim noktima grebem po oronulim zidovima.

Ti prokleti oronuli zidovi i tama koja ih spaja, čine moj bijes histeričnim urlikom koji para uši neznanca pokraj mene. U neznancu na trenutke prepoznajem sebe, sve one stvari koje činim a znam da ih činiti ne smijem, Njemu prepuštam.

Moji krikovi Njemu su nijemi, moje krikove i krvave nokte On lakoćom odbacuje, prepuštajući se dualnostima koje različitima nas čine. Njemu, smiješak na licu je, Njegove oči sjaje se, sve ono što čini tužnim mene, za Njega iskonska sreća je. On se hrani, napaja, poput pijavice one poslijednje tragove duha iz mene upija.

Gade! Beštijo!

Dok polako se budim, zidovi postaju sve tanji i tanji, na koncu poput staklenih stijenki pucaju, njihove oštre krhotine uz bolne grimase pod nokte mi se zarivaju. Ta oštra bol, još živim čini me, ta oštra bol i znoj na čelu hladan, oni su znak da još nad Njim vladam. Danje svijetlo je vrijeme spokoja, zatišje koje nove bojeve iščekuje.

Tješim samog sebe, da me On ne čuje. Tješim samog sebe da u mojoj glavi problem je. Ako je u mojoj glavi, onda lako je. Tješim se. Utjeha, sa suncem na obzoru nestaje. Zidovi tanki i prozirni, polako redove zbijaju. Njegov hihot u daljini već čujem. Njegove ružne riječi i prljave misli u prvim snovima snujem. Polako budim se. On u mojoj glavi je. Ponavljam tiho da me ne čuje. Da On u mojoj glavi je.

Omča na tavanskoj gredi je.

Danima prije tiho ispletena. Omča od mene za njega smotana. Hihot je sve glasniji, oči su tu već sasvim blizu, njihov sjaj slijepim čini me. Omča spremna je. Šupak ni ne zna da hihot zadnji mu se sprema.

Tlo pod nogama mi se izmiče, hihota nestade. Zidovi bijeli su. Tiho je. Iznad mene, samo par uvojaka crne kose po licu gladi me.

Kako si? Mora da ružno sanjao si.

Garavuša moja još pospana pita me.


3 misli o “Hihot

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s