Narod je konj

Eto prođe i ta pa(č)arada velikih obećanja i lažnih nada.

Sad će se vjerojatno svaka šuša poput mene naći pozvana svemu tome svoj obol dati, ali papir (ekran) trpi svašta, a šušu ne košta ništa, tako da…

Narod je konj” – po tko zna koji put citirao mi je prijatelj veliku misao oca od jednog svog poznanika, nakon što smo čuli rezultate prvih izlaznih anketa.

Zazivao sam tu izreku prije izbora, zazivam je i poslije, jer i ja sam dio tog naroda koji je konj, a izbori su nas osedlali i potkovali da ne bi pomislili nešto drugo, kojim slučajem.Glasao sam za HSLS, takva odluka je pala nekoliko dana prije izbora, ipak na glasačkom mjestu ostavih prostora za nekakvo nebesko ukazanje, munju, grom, krik, jauk, zvižduk, koji bi mi prosvijetlili um, ali izbor je ostao na HSLS-u.

I nije mi žao, bez obzira što se ispostavilo da je moj glas pucanj u prazno, mislim da je šteta za politiku i za ovog konja od naroda neprepoznavanje jednog solidnog političkog i gospodarskog programa koji je nudio HSLS.

Nisam očekivao ne znam kako dobar rezultat HSLS-a, i izbori su manje više prošli očekivano, kako su ankete ukazivale a i osjećaj (čitaj medijska slika) je takav vladao, no potpuni debakl i niti jedan mandat je stvarno poražavajuća spoznaja prvenstveno za ovaj narod.

Slavi se smrt HDZ-a uz parolu NIKAD VIŠE, premda taj isti HDZ sa trenutno više od 45 mandata ne izgleda tako mrtvo, u nekim prognozama za budućnost nije nemoguće očekivati konsolidiranje redova, koaliranje sa udruženom desnicom plus činjenica da će Kukuriku morati povlačiti nepopularne poteze u svom mandatu, zar je realno vikati NIKAD VIŠE?

Osobno kao politički laik, vjerujem da nije, možda bi drugog mišljenja bio da je HSLS u nekakvoj SF projekciji stigao do 10-15 mandata i to ovih HDZ-ovih, ovako budimo realni, narod je konj.Nadao sam se da će sveopće beznađe i defetizam barem donekle utjecati na izborne rezultate u tom smislu da se zašareni politička scena, da će konačno narod barem iz očaja glasati za nešto treće, nadao sam se da su ovi (HDZ) konačno dovoljno usrali motku, ali nada je ispala kurva, po tko zna koji put.
Nada kurva, a narod konj.

Da ne ispadne kako sam (a nisam) žestoki druker HSLS-a, moram reći kako mi je žao i HSS-a, HSP-a, SRP-a…, prvenstveno mi je žao što ovaj konj od naroda nije u stanju iznjedriti ljude koji bi navedene stranke povukli na površinu kao relevantne političke opcije, trenutnih garnitura navedenih stranaka mi nije ni najmanje žao.

Pojavili su se Laburisti, ali pitanje koliko i šta oni sami uistinu mogu, njihov rezultat ne uspijeva isprati gorak okus ovih izbora u mojim ustima, veću gorčinu od trenutne izazvala bi jedino pobjeda HDZ-a koja se na sreću nije dogodila.

Od izbora nisam očekivao ništa a to sam i dobio, premda osjećam neku vrstu rezigniranosti i klonulosti, možda sam podsvijesno gajio nadu da nakon svega u proteklih 20 godina, ovaj narod bude malo manje konj, a nada ko’ nada.

Nije ovo neznam kako smislen osvrt na izbore koji su iza nas, nisam ni imao namjeru upuštati se u dublje opservacije, shvatite ovo kao glas jedog od onih 25% što su puknuli ćorak, pa sada se trude ćorku dati smisao.

O onima koji nisu izašli na izbore, neću trošiti riječi, ali volio bi u budućnosti da glasanje postane zakonska obaveza, jer moralna očito nema učinka kod konja od naroda.

Alarm na mobitelu mi je zvonio u 4:30 h, melodija je bila odabrana random izborom, vjerujte ili nemojte ali pijetao je kukurikao, i nisam ga mogao ugasiti prokleta bila Sony Ericsson Xperia traljava, tek kada sam izvadio bateriju, umuknuo je.Sreća pa nisam HDZ-ovac, jer priča zvuči poput noćne more Vlade Šeksa, u mnogim glavama je noćas kukurikalo.

Disclaimer (vidim popularno je to sada pisati) : Niti jedan konj nije ozlijeđen prilikom pisanja ovog teksta, a nadam se da nije ni uvrijeđen, volim konje i smatram ih prekrasnim životinjama.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s