Muke po internetu

Uđem u trgovinu, kupim čokoladu od 100 gr kojoj je cijena 7 kn, dam prodavačici 10 kn i ona mi vrati 3 kn, pohlepno odmotavam nemoćnu čokoladicu i halapljivo je gutam na putu do kuće sve mljackajući od sreće i zadovoljstva.

Potpišem ugovor sa Optima Telekomom, mjesečna obveza sa moje strane iznosi 260 kuna na razdoblje od 24 mjeseca, sa njihove strane između ostalog (telefon, TV) u tu cijenu ulazi brzina interneta od 5 mbps.

Vatrometi, torte, čestitanja, osmijesi i slatke riječi uljudnih djelatnika prilikom potpisivanja pristupnog ugovora, kao da sam ušao u EU. A ubrzo…

Zaista sam po prirodi strpljiv čovjek, nije mi problem resetirati modem 4-5 puta dnevno zbog oscilacija u internet vezi, nije mi problem ni pregrmiti dodatna “samovoljna” 2-3 pucanja iste te internet veze, čak nije toliko stvar u mojoj strpljivosti koliko sam lijen za zivkati službu za korisnike, lakše mi je stusnuti RESET na uređaju.

Tek periodično pošaljem pokoji mail sa podacima speedtesta koji pokazuju da veza nije stabilna, odnosno da brzina varira i da je rijetko na razini koju su se oni obvezali isporučivati na osnovu potpisanog ugovora.

Na mailove naravno nitko ne odgovara, jer valjda si “geek” kada u 21 stoljeću komuniciraš mailom u RH, tek nakon opetovanih primjedbi dobijam odgovor kako bi ukoliko se smetnje nastave bilo najbolje da nazovem službu za korisnike (!!??), pitam se koja je svrha mail adrese za prigovore tada?

Ali dobro..

Zovem službu za korisnike, spoje me sa internet deskom (zvuči obećavajuće kada imaš problema sa internetom), i gospodin mi navigira, uključi ovo, isključi ono, u jednom trenutku sam čak pomislio da zna šta radi, i na koncu paf. Nema ničega, ni interneta ni TV-a, ni telefona.

Problem ćemo riješiti u najkraćem roku” – kaže mi glas sa druge strane nakon što sam mobitelom zvao nekoliko minuta nakon kraha.

Taj “najkraći rok” traje nepuna 3 dana, vikend je bio, pa bi ja to valjda trebao razumijeti (!!?), nisu mi tako rekli ali pretpostavljam, trećeg dana “talačke krize” se javlja gospodin i kaže kako su otklonili smetnje i da sada izmjerim brzinu.Speedtest radi i zaustavlja se na 3,9 mbps.

Četiri, eto to je u principu to” – kaže mili glasić sa druge strane.

Dakle “to je to“, kupujem čokoladu od 100 grama za 7 kuna, prodavačica izvuče načeti primjerak iste ispod pulta i kaže “to je u principu to“, dva rebra ni tamo ni vamo.Kod nas, takav odnos očito još prolazi, pogotovo od strane “pružatelja usluge” koji ispred Konzuma penzionerima valjaju pakete s telefonom, TV-om, snimalicom, i ne znam sve kakvim pizdarijama koje ljudi kasnije ne koriste ali ih uredno plaćaju.

Malo sam se raspitao (forumi, slična iskustva drugih korisnika) i često se u čitavoj priči spominje problem parica i prenatrpane centrale u našem selu, što naravno ne smeta pružatelja usluge da uredno prodaje svoju uslugu iako su svjesni da imaju tehničkih poteškoća sa pružanjem iste.Na spomen raskida ugovora, naravno dužni ste platiti puni iznos preostalih ugovorenih rata do isteka ugovora, bez obzira što je glavni razlog prekida nezadovoljstvo pruženom uslugom koju uredno plaćate.

Znam, kao u priči, jednog sunčanog proljetnog dana i to će se pomalo srediti i dovesti u kakav takav red, a dok to ne dođe narod ovaj siromašni će i dalje biti El Dorado za kompanije koje svoje polu-proizvode uredno i papreno naplaćuju naivcima u zemlji Dembeliji, šta zna Mujo o 5 mbps, i sa 3,9 može gledati BetAtHome, slušati stream Antene i mijenjati statuse na Facebooku, živjela tranzicija!


2 misli o “Muke po internetu

 1. Mor Krom Kinski aka Stipo aka AKA
  To.

  Mudrinić kaže svojim lešinarima :
  “Ljudi, šta se jebete sa tim paricama i bakrom i optikom, to je skupo ko mala trudna kurvica ” – srkne kavu, što mu je kolegica Cica skuvala, klimne značajno prema plavuši, te nastavi : “Armatura, braćo, Q mreže, fi osmice, dvanejske, šesnajstice, puna je država ankera i željeza, nikad završenih zgrada pune željeza ko peder moje srebrene sperme,kakav bakar, jebem vam mater. Položi po dtk mreži željeza , splajsaj , spoji i amen.” završi Mudri i sav ožeščen lupi šakom po stolu i prospe kavu Marku koji je sjedio tik do njega. Marko krvatom obriše stol i dječačkim očima upita boga optičkog kurca i zlatnog analnog otvora zelenih zubiju.
  “Bože” – ostenje Marko šefu svome.
  “Armatura , to železo, nije baš naj naj vodič ,prijenosni medij, znate, nije to ko bakar.
  “Upari je, jebeme ti mater” – zagrmi bog
  “Šta , ja rukom smotam dvi osmice ko kupus za sarmu je smotam. – završi i svrši mu u usta
  I tako je počelo novo kameno doba

  I tako je HT propao.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s