Stonebride na razvalinama KSET-a


Kada upotrijebim termin “razvalio” u pokušaju da dočaram atmosferu koju je stvorio pojedini bend na koncertu, onda ponajprije mislim na onaj trenutak i faktor iznenađenja, koji osim publike iznenadi i sam bend. Daleko od toga da neki prijašnji koncerti zagrebačkog Stonebridea nisu bili žestoki, glasni, nabrijani, ali ovo sinoć što se odigralo u KSETU to je bilo razvaljivanje. Dugo nisu svirali u svom omiljenom klubu, pa možda i tu valja tražiti razlog, premda ga možda uopće nije potrebno izmišljati, jednostavno se dogodilo i dugo dugo neće biti zaboravljeno.
Sinoć nešto iza 22h, Krnfa (vokal/gitara) je pozvao ljude da ugase cigarete i uđu u klub, u trenu se KSET sasvim pristojno napunio, nije bila situacija “čovjek na čovjeku” ali za nedjelju navečer i više nego pristojna posjeta. Koncert su otvorili sa skraćenom verzijom “Mr.Plow Is Growing Hop”, tu je atmosfera bila početno rezervirana, kao najava, zatišje pred buru. Uslijedile su “Lovest supreme” i “Sokushinbutsu”, nove stvari koje će se naći na nadolazećem albumu, teški maljevi distorziranog stoner/metal/dooma ispunili su klub uz nevjerojatno energični nastup Tješimira (gitara) i Stepsa (bubnjevi). Prve konture budućeg raspašoja su se počele nazirati naskakanjem gitariste na čelo stagea, što je na publiku djelovalo motivirajuće i stvorilo odličnu atmosferu.
“Shadows Like Snakes”, “Crimson Tongue” i “Mute Heart Rivers”, su obilježele središnji dio koncerta i uvod u znakovito “Grand finale” kako se zove još jedna nova stvar (trenutno instrumental) koju su izveli prije bisa koji to zapravo nije bio. U nekom trenutku se Krnfa (čini mi se) pokušao odjaviti za malu pauzu, premda ga nitko (pa ni ostali članovi benda) nije ni uzeo za ozbiljno. Potom su spontano odradili mali funk jam session uz smijeh svih prisutnih, i završno odsvirali “Titan”, “Moonrider” i “The Amazing Voyagers”. 
Gotovo i nije bilo pauze između porcija buke, Tješimira je bilo i ispred stagea sa gitarom usred publike, znoj, piva, rokenrol. Neki momak je a valjda 34 puta zazivao “sviraj Super Andriju” (ex Ilijini sinovi), nije mu ispunjena želja, premda nakon više od sat i pol onakve svirke, bili što tražiti je apurdno. Svakako jedan od boljih koncerata kojima sam svjedočio ove godine je završio tik prije ponoći uz izniman osjećaj zadovoljstva onime što je Stonebride priuštio nama u publici ali vjerujem i njima samima, ovaj nastup će sigurno masnim slovima upisati u svoju bogatu koncertnu biografiju.
Napomena: Fotke su sa mobitela, pa su tkave kakve su već.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s