Uma Thurman – "I Am the High Fucking Priestess"

Music written by and for potheads with beards – ova “definicija” stoner metala na LastFm-u velikoj mjeri predočava ono o čemu je riječ na drugom albumu riječkih stoner jurišnika imena Uma Thurman. Iako može zazvučati stereotipno i podcjenjivački, u suštini je riječ o potrazi za savršenim rifom, te jahanju istog. Nešto poput odnosa vala i surfera, ali bez šarenih bermuda i preplanulih tijela, brada – gitara – pojačalo.

Prije svega valja napomenuti kako je recentni album kao i selftitled debi iz 2010. godine, instrumentalan, dakle izostanak vokala i fokusiranje isključivo na groove i rif. Za moj pojam to nije nimalo loš izbor, stoner bendova s wannabe Neil Fallon likovima ima masa i slični su kao jaje jajetu. Ovim pristupom Uma Thurman predstavlja nekakav mix Karme to Burn i Bongrippera, iako je lepeza utjecaja mnogo šira od sveprisutnog Black Sabbatha preko Kyussa do Goatsnakea recimo.

I am the High Fucking Priestess sadrži devet instrumentalnih brojeva, ako izuzmemo kratki intro koji otvara album, osim samog imena benda koje kroz Tarantinovu muzu predstavlja povezanost “filozofije” onoga što rade i Quentinovih filmova, kroz album se provlače sekvence, citati, alegorije vezane uz Pulp Fiction, ali i neke druge scene s velikog platna. Osim naslovne stvari albuma, najbolji dojam ostavljaju Heavy Feet, čiju kičmu čini zaista odličan rif uz topot i grmljavinu bubnjeva, te Black Sunday sa sludgy prizvukom koji pridonosi nešto “mračnijoj” atmosferi.

Najbolja stvar od svega jest činjenica da album možete besplatno skinuti s interneta, a ako ste ljubitelj stoner škole, nema sumnje da će te provesti sasvim ugodne trenutke uz ovaj bend. I da ne zaboravim, album je odsviran uživo, i taj “dirty” štih se osjeti te predstavlja najbolju pozivnicu da kada vidite na banderi plakat Uma Thurman, ne dvojite puno nego odete i poslušate svirku koja vas vjerujem neće razočarati.

Besplatno skidanje albuma KLIK!


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s