Šta radi mjesec?


Andrija polako, sitnim dječjim koracima „grabi“ prema trećoj godini života. Iako se ti koraci katkada učine sporim i uzdaš se u onu „ma ima vremena za gledati ga kako raste“, zapravo, vremena nema, leti, juri, žuri. Jučer usrana pelena, danas usrana tuta, jučer bljutave kašice od povrća danas grašak varivo, mahune, meso. Jučer Bumba klaun danas Nindža kornjače i Spiderman. Jučer „Tata, mama, baka, gugu, gaga..“, danas „Tata, zašto je mjesec na nebu?“, „Tata a šta radi mjesec?“.

Ali dobro, još se ufam da imam vremena do onog krucijalnog pitanja:

Tata, a zašto mi živimo?
Češem se po proćelavoj glavi, razmišljam…
Znaš šta sine. Iskreno, ne znam zašto živimo, neki kažu da je u traženje smisla upravo i svrha života. Neki vjeruju u raj, pakao, čistilište. Neki vjeruju u reinkarnaciju. Neki u ljubav. Neki vire u flašu (i to je vrsta ljubavi).  Neki su hadezeovci.  Neki slušaju Ivana Zaka. Mogu ti reći samo jedno. U nedostatku boljeg riješenja, uvijek se možeš oženiti i imati djecu. Onda ti to bude rezervni smisao dok tražiš onaj pravi.“

Koliko će ga zadovoljiti  ili razočarati ovaj odgovor- ne znam, ali trenutno bolji nemam. Nisam ga nikada ni imao. Jedno vrijeme sam ga tražio u crkvi, pa kad se to pokazalo šupljom pričom prešao sam na samoga Boga bez crkvenih posrednika. Kako me ni Bog nije „navukao“, jedno vrijeme nisam isključivao ni radikalna riješenja u vidu omče i grede, no o papku ovdje zborimo stoga sam posegnuo za adutom rezervnog smisla koji ne ostavlja previše prostora za bavljenje onim primarnim. I za sada to taljiga, migolji, kotrlja se – ide, reklo bi se.

Doklen?
E to ne znam i to predstavlja glavni nedostatak rezevrnog plana. Ili se možda nadam da će nešto iskrsnuti usput, ono, neko otkrivenje, pročišćenje, spoznaja, šta ja znam, stanem na rđavi čavao pa odbijem tetanus i finding Jesus alleluja! Uglavnom sine, morati ćeš se potruditi sam naći svoj smisao, jest vala to sam ti mogao reći i na samom početku te te poštjedeti mudroserija. Shvati ovo kao neku vrstu odstupnice i mrljanja u svrhu izbjegavanja odgovora na pitanja o mjesecu. Ne znam šta radi gore jebiga. Svijetli.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s