Aca Lukas u Dugom Selu (!?) – ¡No pasarán!

Ah kakva šteta. Taman kada sam pomislio kako će i ovo moje malo Dugo Selo postati “priča dana”, od toga barem po pisanju Večernjeg Lista neće biti ništa. Krapina je ugostila izvjesno neizvjesnu Sandru Afriku, vele kažu ljudi da je “podbacila” jer “samo” tristo duša je mislilo kako će im netko tu noć napraviti sina u školskoj sportskoj dvorani. Dugo Selo, kako rekoh neće biti te sreće jer se lokalni ogranak kriminalnog udruženja u vidu HDZ-a “ljuto” usprotivio nastupu izvjesno neizvjesnog Ace Lukasa u sportskoj dvorani koja je inače u sklopu srednje škole. Šta je na stvari?

Nesuđeni organizator ovog audio-vizualnog spektakla i inače u svoju lokalnu dugoselsku izbu (da ne kažem zemunicu) od kluba dovlači razno razne “defakto umjetnike” čiji najavni plakati između osmrtnica po dugoselskim oglasnim panoima govore kako smrt i nije najgora opcija, ali kako je omiljeni pjevač Ivice Olića ipak krupnija riba, odlučilo se čitavu priču smjestiti u adekvatniji prostor. Međutim, problem nastaje oko datuma koncerta koji pada točno na najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Tu na scenu stupaju jake snage stranke koja je u gradu trenutno na vlasti, proglašavajući to ni manje ni više nego – provokacijom! Ja bih dodao kako je riječ o podlom srbo/jugo/ateističko – četničkom rovarenju po najintimnijim predjelima duše mojih dragih sugrađana katoličke vjeroispovjesti, jer i inače je poznato kako je baš srpsko-ateistička bagra ta koja masovno hrli na takva događanja od kojih mladi Hrvati i katolici, a napose oni “gastarbajterskog kova” strepe i zaziru!

I sad pazite dokle seže ta podmuklost!

Taj drski organizator je imajući na umu kako će tog datuma u Dugom Selu biti pregršt katoličke mladeži iz inozemstva, odlučuo baš tada zabiti glogov kolac u sred srca hrvatskog i katoličkog dovodeći čovjeka kojeg povezuju sa Arkanom da na Uskrs pjeva ateistima u našem selu!

E nećeš razbojniče!

Brzom i spretnom reakcijom Stožera za obranu hrvatskog Dugog Sela, Aca neće podno Martin Brega imati svoje bakanalije. Nesretni nesuđeni organizator koncerta koji se neće održati je u očajničkom vapaju posegnuo i za Vukovarom u kojem je Aca nastupio nedavno pred 5000 ljudi! Međutim, ta informacija nije previše uzdrmala stameni katolički bedem na vlasti.

Malo je reći kako se uzdah olakšanja prolomio dugoselskim katoličkim nebom, a nekolicina viđenijih pripadnika mladeži HDZ-a je u to ime iznjela ispod dugoselskog sata u centru svoje kolekcije vinila ranih Stonesa, Floyda, Stoogesa, Šarla, dokazujući time kako Dugo Selo ostaje djevičanski čisto, mirno i pitomo mjesto uljudbe, tisućljetne kulture i rokenrola.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s