UDBA

“Kolinda Grabar-Kitarović više nije članica Rockefellerove Trilaterale.”

Mogu samo zamisliti (iako je u suštini teško biti baš toliki mazohista, pa se lobotomirati do mjere prosječnog Hrvata, katolika, idiota koji gleda Bujicu, ima Dnevno.hr u bookmarksu a sliku Josipa Jurčevića na noćnom ormariću), kako i što bi bilo da je Ivo Josipović bio član neke slične (ne)formalne skupine?

Jer, po nepobitnim i argumentiranim “svjedočenjima” nekolicine “viđenijih” Hrvata, domoljuba i katolika imali smo posljednjih godina prilike čitati o fantomskoj UDBI, toliko sofisticiranoj da gura svećeničke penise gdje im nije mjesto, da povlači crte kokaina tuđim nozdrvama, ono, član mladeži HDZ-a Dicmo se podnapije na koncertu Ivana Zaka, sruši prometni znak, viče na policajca = UDBA (postavila znak, stavila mu drogu u piće, ispustila ulje iz kočnica Golfa i povisila ton glasnica).

Zdravko Tomac krmeljav oko podne tetura po stanu nakon gostovanja u 157-oj Bujici po redu, zakači malim nožnim prstom radijator = UDBA (stavila mu tablete za spavanje u piće, instalirala radijator BAŠ na tom mjestu u hodniku, napravila rupu na čarapi BAŠ kod malog prsta lijeve noge).

Sve podsjeća na devedesete i onu Balaševićevu priču “zbog ove situacije”:

“Nešto mi smrdiš?”

“Ma mi ne kupam se, zbog ove situacije.”

Dvadeset godina kasnije. Sretnu se dva desničara na Trgu Bana Jelačića:

“Za Dom spremni stari, šta ima?”

“Ma ništa, evo idem s murije, priveli me sinoć jer sam navodno opet pijan pred djecom izdevetao ženu.”

“Pa šta ti bi?”

“Ma ništa stari. UDBA. Ona viče “neeemoj Ilija”, ja neću, vičem joj “volim te ljubavi” al’ šake lete same. Šta da ti kažem. Komunisti.”

Sve mi žao onomad kada sam pao razred što nisam znao za tu UDBU, pa da sam starom umjesto suznog oka iznio neoborivu priču o udbaškoj zavjeri sproću jednog mladog hrvatskog sokola koji se spremao svojim oštrim kandžama poderati crvenu petokraku, al’ kurve iz UDBE sipale ocat u rapidografe, markirale, zijevale mojim sopstvenim ustima na satu. Sve bi tada bilo puno jasnije i jednostavnije.

Zajebata ta UDBA čiji je Ivo Josipović krak.

Što bi tek radio da je dio Rockefellerove grupe?

Ispod crnog fraka virio bi guštera rep dok Ivo na terasi svog podsljemenskog penthousea u noći punog mjeseca svira Stravinskog – “The Rite of Spring” na pianu napravljenom od kostiju hrvatskih bleiburških mučenika, dok se jedna iz niza njegovih ljubavnica manijakalno smije i pleše u crnoj vjenčanici s čašom vina u ruci a na nogama nosi štikle s petom od Stepinčevih kažiprsta.

A vako’, štatije bogati. Konačno imamo Rvata na Pamtovčaku. Prvi nakon Franje. Blagosiga nama s njom, a i sa vama. Ima da procvjetamo ko’ čaša jogurta na vrućini gradskog asfalta.

PS. Ofkors i ovo iznad nisam pisao ja.Mlatim po ALT+CTRL+DEL al’ ne jebe ni 2% tipkovnica, sama tipka. Izvadim baterije, i dalje tipka.Uvijek mi je bio sumnjiv taj Logitech. U sutrašnjoj Bujici gostuje Gordan Jandroković, tema emisije: “Je li “Logitech” zapravo “Udbatech?”.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s