Nacionalni overdose

U trenutku kada postaneš otac jedna pompozno najavljivana stvar se ipak NE dogodi. Naime, ne znam kako kod drugih ljudi to funkcionira ali unatoč najavama većina pitanja vezana za smisao ostanu na svom mjestu i nikako blizu odgovora. Djeca su sreća, radost, ljubav ali nikako ne smisao. Barem to breme i taj teret im neću i ne mogu sve da hoću natovariti kada sam ih već bez pitanja stvorio. Nego, jednu drugu stvar uloga roditelja izvede na čistac, pospješi i ubrza a ta stvar je nacionalni overdose. Ideja nacionalnog zajedništva, solidarnosti, jednog svetog cilja i sna o boljitku kojem teži čitav jedan narod, lakše je pila vodu dok sam bio all in mlatimudan.

Kupujmo hrvatsko! (HA!). Odjebi.

Kada si otac vjerojatno na ništa nisi toliko osjetljiv koliko na situacije u kojima netko boljitak svog djeteta pretpostavlja boljitku i egzistenciji tvog djeteta. Tu dolazi do overdosea ili pojednostavljeno:

“Kakvo je to kurčevo zajedništvo koje propovjeda KGK u kojem mali Klemm, Čermak, Kirin, Todorić, Milanović ili Jandroković žive poput malih prinčeva dok bi mali Pinter u strukturi tog zajedništva trebao biti zadovoljan ulogom pumpača sise s koje dotični vise?”

Zajedništvo? Koga? Čega? Predsjednica Kitarović je 100% za Hrvatsku? Pa, donekle. Možda 20-30% ide i Belgiji gdje joj potomstvo obitava. Izbornik Kovač je 100% za Hrvatsku? Pa, barem do Salzburga gdje mu obitelj obitava. I nije to zločin, ali je odvratno licemjerje. A povrh svega je još odvratnije to što iz sigurnosti svoje inozemne jazbine ovdje daju podršku i legitimitet lokalnim hohštaplerima. Nešto slično radi i kler potkupljivi i samoživi, daleko od naroda u kojeg se kune i jako blizu skutama profiterske elite kod koje su kune.

U istoj mjeri je licemjerno i to što se najmanji otpor njihovom javašluku smješta u ideološke ili stranačke podjele, iako većina onih kojima se gadi njihova interpretacija domoljublja i zajedništva nema stranački niti ideološki predznak. Jednostavno, ja to gledam na način kako nisam komunista, crveni ili neznam tko već, samo sam malo manje smeće od vas. Kužite? Vi ste 100% smeće, ološ, lopovi, profiteri, dileri, oportunisti, licemjeri a ja nisam. Vi bi ste da ikako možete čitavu ovu Planetu proćerali kroz svoje debelo crijevo, a ja, vjerujte mi nemam takvih ambicija. Ratni invalidi koje iskorištavate su kolaterala, živi štit za vašu bezočnu laž o domoljublju i zajedništvu aka dobro uhodanom bussinessu “Visim na sisi” d.o.o.

Mene su u dobroj namjeri odgojili da budem pokorni pumpač “zajedničke” sise koja prolazi neke male neizbježne dječje bolesti ali na ime cilja većeg od mog malog nebitnog života, moja žrtva će jednom dati plodove koje će ubirati buduće generacije. Hoće, al’ u kurcu. Plodovima se već uvelike slade potomci odabranih, a na meni je da svoju djecu odgojim u dobrom duhu nabijanja na onu stvar ovog ološa skrivenog iza lažnih imena i domoljubnih parola. Jer za drugo ni niste nego 100% za na kurac. Na čelu sa pijanim Alićem a na začelju s fašistom Bujanecom, koji, kako je i red pošto je zadnji, povuče crtu, između vas i mene. Ja vam ne pripadam.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s