Otrovna Kristina – "Otrovna Kristina" (The Death and Resurrection of Hard Rock)

Ako bi se referirali na bazni bend Nike Potočnjaka (7That Spells), enfant terriblea zagrebačke scene, ovaj album se komotno mogao zvati „The Death and Resurrection of Hard rock“. Jer u smrti te uskrsnuću je manje više cijela bit Otrovne Kristine koja je nastala na čvrstim temeljima zasluženog komoditeta autora cijele ove priče, on to radi jer – može. I zna.

Uskrsnuti hard rock gitarom nevjernika u dvorištu Seada Zeleta Lipovače i njegove ostavštine za kojom se poput ranjenih pacova (da ne kažem štakora) vuku repovi u obliku raznih božemioprosti Cota G4 i inih sačuvaj me bože muzičkih (de)generičnih varijacija na ionako usranu temu, je u najmanju ruku – podlo. A ja to volim. Jer sam đubre.

Shvatiti Otrovnu Kristinu ozbiljno je sasvim pogrešan pristup, a još veća greška – ne shvatiti je ozbiljno. Dakle „win-win“ situacija koja će natjerat mlijeko na oči stanarima Hard Place-a u kojem svako malo osvane neka nova „super-uber-trooper“ hard rock grupa pod patronažom velikog maga i grand flash mastera Pište. S druge strane, osmijeh na lice će se navući štovateljima Vasilija Mitua odnosno Živog Blata koji je kao i svaki veliki Vođa i Mesija uspio svojom dalekovidnošću smjestiti hard/heavy/hair rock tamo gdje mu je i mjesto – na oltar trasha.

Krik nalik onima iz trash horrora C produkcije kojim započinje ponajbolja stvar na albumu „Vrata moći“ nas uvodi u fantastičnu priču s premoćnim proserima baziranim na „poliži mi draga pupak“ solažama i lirici čija banalnost („Na krilima smrti demon te milujeeeeeeee….“) i žanrovski klišeji idu toliko u krajnost da se uzdižu u nebo iznad Daruvara na vatrenoj kočiji optočenoj zlatom sa koje se survava tona trulih govana prekrivajući nepregledna polja divljih jagoda.

Besplatan download albuma: TU!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s