Dvorac od gume

mišo

Klinci preko puta na livadi skaču u nekom zelenom gumenom dvorcu, kao kukci migolje se gore pa dolje, gore pa dolje..jebeno vruće je, možda da odem do dvorca, probušim ga da me pokrije, ostanem bez zraka u zelenom kurtonu sa slikom Maše i medvjeda. Neću. Ne ovaj put. Iz zvučnika dopire Nikola Vranjković, neka melankolik priča. Sergej Trifunović i neka zgodna žena u spotu. On zaljeva tjesteninu mlijekom. U mojoj čaši je vino. I voda. Mineralna. Kisela. Studena. Ako je vino piće bogova, ova graševina iz plastike je nekih dosta siromašnih bogova nektar.

Ipak, služi svrsi. Ne piješ vodu.

Nakon dugo vremena pravio sam sebi večeru. Nisam skuhao tjesteninu do kraja. Razbio sam dva jajeta i ulio malo mlijeka miješajući ih. Bacio tjesto i jaja na vruću tavu i zapekao uz toliko parmezana da sam jedino njega osjetio u ustima. Jebote. Pa mogao sam preskočiti sranja s tavom i jajima i tjestom. Nategnuti parmezana iz vrećice. Drugi put.

Djeca i dalje skaču. Jebote. Ti dvorci su stvarno super stvar. Čuvaju djecu bolje nego ljudi. Negdje sam čitao da 90% vremena provedenog s djetetom odradite do 13 godine njegovog života. Dvorci će to sjebati.

„Hutterite mile“ kreće iz zvučnika. U zadnje vrijeme pokušavam postati vjernik. Ono, ljudi obično pokušavaju naučiti oštriti sjekiru ili motiku, ja sam se odmah bacio na nebesa, ništa okopavanje. Ne ide mi baš. Reče mi netko vjernik se ne postaje, moraš biti pozvan. Ne drži mi vodu ta priča.

Volio bih vjerovati u nešto. Onako za pravo. Srcem. Umom. Tijelom. Dušom. Ne nužno u boga. Stvoritelja svega vidljivog i nevidljivog. Može i neka manja njuška. Nisam izbirljiv. Držim se one da od probirača nema vjerovača.

Djeca i dalje skaču. Mrak pada. Dvorac ih čuva.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s