ŠAJZERBITERLEMON – život iznad jebene gomile ničega!

šajzerIma tih nekih bendova koji se s vremena na vrijeme pojave u moru sličnih/generičkih/istih i jednostavno uspiju u onome što će mnogi svrstati u red izmišljanja tople vode, ipak, voda ovih momaka i cura je nešto toplija i premda su očiti uzori i utjecaji neizostavna stvar u današnjem rokenrolu, njihov način i pristup nije pusta mimikrija nego krvožedni ugriz do kosti preko vena i krvi. S obzirom da rijetko pišem o glazbi posljednjih godina, dajem si pravo biti mudroser i palamuditelj te mirne duše mogu ustvrditi kako je današnji rokenrol suštinski strašno dosadna nakupina gomile jebenog ničega.

Beogradski Šajzerbiterlemon je nasuprot tome jako daleko od ničega i iako je teško na osnovu jednog EP-a suditi nečiji potencijal, realno je očekivati kako će ovaj bend ubrzo prerasti u nešto puno veće i moćnije od onoga što predstavlja u ovom trenutku. Čitajući komentare ispod njihovih uploadanih youtube videa ne mogu se načuditi dežurnim pravednicima koji neumorno nabrajaju kako ovo zvuči kao ono ovo zvuči kao to i tako u nedogled. Znači stvar je skroz vrlo jednostavna. Dođeš do pojačala, odvrneš na pristojnu „komšije će da me biju“ decibelnu razinu i pustiš recimo „Opet on“. Stvar koja traje dvije jebene minute i sadrži svu suštinu rokenrola od njegovog začetka.

„Opšta monotonija!!!!“ – u tom urliku je sve. Ali jebeno sve. Stari, ako to nemaš, ako ne možeš priču dovest pred konopce i na taj način je zakucati, onda si jednostavno jedan od 99% ostalih dosadnih bendova koji pokušavaju dokučiti smisao jebenog života istresajući puste misaone proljeve u nadi da će ubosti nešto vrijedno pažnje i smisleno. A neće! Jer traže i pokušavaju na pogrešnom mjestu i sve što nalaze je ogromna jebena hrpa monotonije.

Ispada na kraju kako je ovo više priča o drugima, nego Šajzerima…ipak, sve što trebate znati o njima je da su puni one sirove nepatvorene iskonske siline garaže kakvu su Partibrejkersi gajili u svojim prvim izdanjima, beogradska škola rokenrola prožeta asfaltom i šmekerskim stavom s pokrićem. Uz sinjski MORT i beogradski Repetitor jedina stvar s nazivnikom rokenrola koja je vrijedna pažnje sada i u ovom trenutku na brdovitom Balkanu. Ne zato što ja tako kažem, nego jer tako osjećam. U osjećaju je sve.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s