BUČ KESIDI – “Posesivno-ospulsivni hospul”

0007003178_10

Ljevoruki pančevački duo Buč kesidi (gitara + bubanj) predstavlja svojevrsnu vrstu „gema“ u maniri Resident Evil serijala kojeg pronalazite sasvim slučajno iza naizgled običnih vrata spremišta za metle koje predstavlja oazu mira u sveopćem kolopletu zombi virusnog ludila u svijetu oko vas. Nevjerojatna lakoća recikliranja već toliko puta slušanih rokenrol bazičnih manira s dovoljnom dozom autentičnosti, zavodljivosti i posebnosti je ono što ovaj bend gura na površinu da strši u moru istih ili sličnih pokušaja muzičke mimikrije u svrhu ostvarivanja mokrih snova većine balavaca koji se uhvate nabadanja gitare.

Evidentni nedostatak mučenja prilikom isporučivanja pitke, pamtljive i zarazne lirike praćene istim takvim ritmovima podsjeća na najbolje trenutke inteligentnog pop-rocka (VIS Idoli) s natruhama „bowievske“ glamuroznosti uz hvale vrijedan izostanak prepotencije i pretjeranih pokušaja palamuđenja u svrhu stvaranja neobične slike od sasvim običnih kolaža. Za debitantski album „Posesivno-ospulsivni hospul“ donosi solidan naramak više nego odličnih trenutaka od kojih se može kao prvi među jednakima izdvojiti „Kafe aparat“ u čijih 3:22 je sazdano manje-više sve što ćete voljeti (ili prezirati) vezano za ovaj bend i sve ono što želimo (ili ne želimo) čuti od ovog dvojca u budućnosti.

Kada Buč Kesidi smjestimo u mozaik „nove srpske scene“ dobijamo zaista impresivnu spoznaju o razini kvalitete i talenta koncentrirane u rukama, glasovima, glavama tih mladića i djevojaka počevši od već renomiranih Artan Lili i grupe Ti preko Vizelja i Virvela ili možda Crva ili pak Šajzerbiterlemona, sve redom jakih autorskih imena koji pošast zvanu „cover bendovi“ čine upravo smiješnom i ne ostavljaju prostora eventualnoj bojazni da na famoznim „ovim prostorima“ neće biti jake i suverene autorske alternativne scene.

Sve u svemu, barem što se muzike tiče, nije loše biti klinac ili starac s dovoljno volje za životom, danas i ovdje. Scena buja i nudi se možda kao nikada prije. Buč Kesidi je sjajna šljokica na reveru balkanskog rokenrola.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s