HDZ-u u čast II dio

hdz-novi-logo

„Timeo Danaos et dona ferentes“ – poznata latinska izreka koja bi se gledana kroz prizmu hrvatske političke scene lako mogla prevesti kao:

„Čuvaj se HDZ-ovaca i kada darove nose“.

Hrvatski narod odnosno hrvatsko društvo u cijelosti nije imalo podmuklijeg i toksičnijeg „trojanca“ u svom tkivu od navedene organizacije zasnovane na principima sebičnosti, sebeljubivosti, neumjerenosti, nemoralnosti, neetičnosti, korumpiranosti. Zasnovane na laži, obmani, opsjeni i prevari čije repekusije se najbolje ogledaju u općem i potpunom rasapu i raspadu države na ime čije ljubavi su obezvrijedili, osiromašili i ponizili čitav jedan narod. Dakako, narod nije tu u svojstvu benigne i nevine pojave koja se našla na udaru toksičnih opsjenara, narod je u velikoj mjeri kolaboracionist i suučesnik u zločinu protiv samoga sebe (!?), apsurd zar ne? Na žalost kako god ga okvalificirali riječ je o činjenici čiji argumenti se najbolje ogledaju u brojkama izumiranja i iseljavanja odnosno autodestrukcije kojoj smo se nezainteresirano prepustili. U takvim teškim, tmurnim, olovnim trenutcima čijih razmjera vjerojatno još nismo u potpunosti svjesni mi i dalje dopuštamo da nas toksična „elita gora od rulje“ hrani svojim šupljim i tužnim pričama u koje niti oni sami već odavno ne vjeruju.

Ipak. Znate li što je najgnjusnije, najodvratnije i namorbidnije u čitavoj priči oko tog incestuoznog odnosa između HDZ-a i države u čije se stvaranje kunu?

Činjenica da sustavno, temeljito, perfidno i zločinački igraju na kartu senzibilnosti velikog dijela naroda prema još uvijek svježim i teškim sjećanjima vezanim za mrtve, ranjenje, razorene, protjerane, izbjegle u čije rane bez imalo srama podmeću svoja kukavičja jaja umotana u njihove takozvane „demo kršćanske vrijednosti“ koje nisu ništa više od podsmijeha vrijedna kategorija koja niti na papiru ne trpi teret HDZovskog krimena. I to je jedan čitav sustav koji funkncionira na tom principu ujednačeno i sinhronizirano od samog vrha države preko županija i gradova do najmanjih općina. Sustav u kojem ne mora svaki pojedinac na individualnoj razini biti biti nužno loš, ali mora biti spreman poštivati i povinovati se osnovnim zakonitostima koje omogućavaju takvom parazitskom sustavu da poput pijavice bude zabijen u tkivo same države i naroda.

Želite pojednostavljeni primjer iz života?

Uzmite za primjer situaciju koju svatko od nas može vrlo lako i brzo detektirati u svojoj lokalnoj zajednici. Imate čovjeka, člana stranke, zaposlenog u javnoj upravi ili povezanom poduzeću. Najčešće nije usamljen, nađe se tu još rodbine, svojte, kumova. Osiguran i uvaljan u topli loj redovitih i visokih beneficija i primanja do kraja svog života – ovo je dakle krucijalno, slobodno pročitajte x2 ili x3 ili x10 puta. Iz vana uglađen, odmjerenih riječi, ne ulazi u konfrotacije jer to naprosto nije njegova razina. Drži do Boga, obitelji i Domovine. Redovito se sjeća, čestita i obilježava: Božić i Uskrs, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan pada Vukovara i zločina u Škabrnji, dan rođenja i dan smrti prvog predsjednika. Obilazi komemoracije, polaže vijence i cvijeće. Uspjehe sportaša glorificira kao uspjeh svih nas, rado se slika s dječicom nakon sportskih manifestacija, u predizborno vrijeme nešto češće nego inače možete ga vidjeti u društvu nekoga iz braniteljske populacije.

I sad, ako ste imalo racionalni i ako ste onu izdvojenu rečenicu pročitali više od jednog puta, možete vrlo lako zaključiti što je tko u osovini Bog – obitelj – Domovina.

Bog – je tu da opere i opravda, da približi hulju vjerujućem i bojažljivom narodu koji rezonira na način da netko ne može biti loš ako ide u crkvu i obilježava Božić i Uskrs. Bog ga drži na distanci od nevjerujuće bande i bagre koja doduše često živi puno bliže osnovnim principima njegovih navodnih religijskih uvjerenja od njega samoga, ali hej, tko još mari za te sitnice i trivijalnosti. Bitno je biti jasno i javno određen i viđen. Grijesi će se već otkupiti nekako.

Obitelj – e obitelj je možda jedina istinska vrijednost do koje hulja drži. Ali do svoje obitelji, da niste možda pomislili kako se radi o općem pojmu obiteljske zajednice. Obitelj znači mrežu. Mreža znači utjecaj. Utjecaj znači moć. Moć znači opstanak huljinih sinekura bez obzira na sve. Za obitelj će hulja učiniti sve i čini sve. Svaki svoj potez, svaku oholost i sebičnost će opravdati u ime svoje obitelji.

Domovina – ovo je posebna i specijalna kategorija u huljinoj osovini. Domovina je oltar na koji skrušeno, pokajnički i ponizno prinosi žrtvu – ali tuđu, da ne biste pomislili kako je hulja spremna bilo što žrtvovati na ime nečega što ima predznak zajedničkog dobra i vrijednosti. Dakle, hulja na najmorbidniji mogući način koristi tuđi jad i tuđu bijedu, tuđe izgubljene živote, tuđe osakaćene udove, tuđa turobna sjećanja, tuđe traumatične uspomene kako bi svom mizernom parazitskom životu dao notu koja ga abolira od apsolutnog i ogoljenog parazitiranja na tkivu ovog obespravljenog naroda.

Sada se ponovo hipotetski vratite na onaj parazitski proplanak na kojem se vijori puka i gola činjenica kako je hulja zbrinuta do kraja svog parazitskog života redovnim beneficijama i primanjima kroz nepotističko zapošljavanje u javnim službama i povezanim poduzećima. Jeste se popeli?

Vidite kako je lako s te pozicije biti dostojanstven, biti domoljub, biti vjernik, biti humanitarac, biti uglađeni i učtivi pohađač komemoracija i godišnjih domjenaka. A sada se skotrljajte dolje, do puka koji obija vrata autobusnih kolodvora šaljući svoju djecu u pravedniji i pošteniji bijeli svijet, pitajte njih kako to da oni nisu uvidjeli svu tu ljepotu, svu tu raskoš, sve te privilegije bajkovitog života u našoj lijepoj zemlji Hrvatskoj?


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s