Drača

Ne mogu ustvrditi kako moja supruga nema smisla za uređenje interijera (čak štoviše, ima), s tim više jer sam ja apsolutno odriješen bilo kakvog osjećaja za prostor i stvari u prostoru, te se kao takav minimalno implementiram svojim materijalnim uprizorenjem od 90,8 kg u tom istom prostoru. Ipak. Otkada je ovo ušlo u naš dnevni boravak prije nekoliko tjedana, ne mogu, ali ne mogu a da se ne zapitam – zašto jebote?! Sve sam shvatio. I lustere do poda. I stolice s motivima Jacksona Pollocka. I zidni sat za koji ne znaš jel ležaj od Titanica. I tepih u kojem mačka sakrije 3 miša. Ali. Zašto ovo jebote!?

Zamišljam nekog uređivača trenda i interijera, kako u dizajnerskoj fotelji sjedi u kišno popodne u svom egzotičnom boravku dok pije čaj od đumbira s metvicom i jede krušku. U pozadini svira neki lounge acid house jazz, a on tapka kažiprstom po Gucci okviru od naočala s dioptrijom i misli si što bi mogao biti novi hit ove jeseni. Drvena kutija s kostima mladog dabra kao stalak za televizor? Ma ne. Zmijski jezik umjesto kvakica na kuhinskim elementima? Ma ne. Patlidžan koji drži drvo limuna okićeno paprati? Ma ne. I onda se jebote sjeti nekakve močvarne šaši ili čega već. Eureka! Nečega što tako krasno leti po kući špricao ti s lakom ili ne. Nešto što fino golica u nosu. Nešto bez čega do sada jednostavno nismo mogli. Nešto u što mi se dijete dok se igra skrivača uvali pa ga moram presvlačiti 4 put toga dana.

Mislim. Prvi pronašao vatru i našiljio koplje, drugi izmislio kotač, treći kultivirao biljku, četvrti pripitomio životinju, peti sagradio potleušicu, šesti izmislio pismo, osmi brojeve, deveti parni stroj, deseti struju, ratovi, seobe, migracije, aristrokracija, industrijska revolucija, francuska revolucija, republike, hladni ratovi, digitalna revolucija…sve s ciljem da se izvučemo iz žbunja. 7000 jebenih godina. Mrtvih i gladnih i zatvorenih i ranjenih i bolesnih i oštećenih i žrtvovanih.

I onda se pojavi pametnjaković koji misli da je pametno uvaliti žbunje u boravak!

Isto ono iz kojeg smo pobjegli.Bravo majstore.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s